1 tsk kardemummakärnor
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
1/2 dl råsocker
1 vaniljstång
2 ägg
1 dl sötmandel
1 bittermandel
5dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Stöt kardemumman i en mortel
3. Vispa smör, strösocker, råsocker, delad och urskrapad vaniljstång och kardemumma krämigt.
4. Rör ner ett ägg i taget.
5. Hacka sötmandlarna grovt och riv i bittermandeln.
6. Blanda all mandel med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
7. Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper.
8. Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
9. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
10. Skiva längderna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
11. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills de är helt torra.
(Recept från Leila Lindholms "A Piece of Cake")
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar