onsdag 26 september 2012

Kardemummaskorpor ..


1 tsk kardemummakärnor
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
1/2 dl råsocker
1 vaniljstång
2 ägg
1 dl sötmandel
1 bittermandel
5dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 175 grader. 
2. Stöt kardemumman i en mortel 
3. Vispa smör, strösocker, råsocker, delad och urskrapad vaniljstång och kardemumma krämigt. 
4. Rör ner ett ägg i taget. 
5. Hacka sötmandlarna grovt och riv i bittermandeln.
6. Blanda all mandel med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten. 
7. Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper. 
8. Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. 
9. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. 
10. Skiva längderna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. 
11. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills de är helt torra.  

(Recept från Leila Lindholms "A Piece of Cake")

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar